Heb je vragen over InterSystems, onze producten en dienstverlening?

Stuur ons gerust een mail en we nemen spoedig contact met je op.

CONTACTEER ONS
Contacteer ons

Wat was er het eerst? De trapeze of het vangnet?

Stel dat u op een dag beslist om acrobaat te worden en stunts wil gaan instuderen op een meters hoge trapeze? Wat plaatst u dan het eerst? De trapeze of het vangnet? Begint u al capriolen in te oefenen, hoog boven de lucht met het risico dat u onzacht neerkomt of kiest u toch voor de veiligheid die een net biedt? De keuze lijkt voor de hand te liggen, maar toch opteerden heel wat Belgische ziekenhuizen om enkel de trapeze te plaatsen. Waar ze aanvankelijk voor eenvoudige trucjes op een lage hoogte kiezen, voeren ze nu al een spectaculaire show op, hoog in de lucht, maar met het risico op een val met ernstige gevolgen. 

Deze metafoor geeft perfect aan hoe heel wat ziekenhuizen met de service bus in het hart van hun IT-infrastructuur omspringen. Hoewel het de onmisbare link is die alle applicaties binnen de muren van het ziekenhuis verbindt, wordt er vaak nogal nonchalant mee omgegaan. Zo’n service bus regelt het dataverkeer, van de patiënt die zich aanmeldt aan de balie tot het medische dossier waarin chirurgen de laatste details noteren over de medische toestand van een patiënt. In een klein ziekenhuis vinden we al snel 40 van die connecties terug, in een groot loopt dit makkelijk op tot meer dan 100. Als zo’n bus het laat afweten, dan ligt het hele ziekenhuis op IT-vlak plat en worden heel wat alledaagse handelingen plots onmogelijk of nog erg moeizaam in te vullen. Elke applicatie is vanaf dat moment geïsoleerd van alle andere en ontvangt geen updates meer. In een omgeving waar patiënten zich de hele dag lang aanmelden, afspraken maken, naar een andere afdeling moeten overgeplaatst worden of uitgeschreven moeten kunnen worden, zorgt dit binnen de tien minuten voor complete chaos. 

IT-hart moet kunnen blijven kloppen

Het vangnet waarover we het eerder hadden, refereert naar de ‘high-availability’ van de service bus, het IT-hart van het ziekenhuis. Dat moet blijven kloppen, liefst op een maximale capaciteit. Om de dreiging dat het systeem uitvalt te voorkomen, wordt vaak een tweede bus geïnstalleerd die de draad automatisch kan oppikken als de andere faalt. 

Health Connect van InterSystems voorziet elk ziekenhuis van een trapeze met een net. Die ESB biedt ziekenhuizen de ‘high-availability’ die ze nodig hebben en die de patiënten verdienen. Het zit zelfs meteen in ons basispakket omdat wij het niet als optioneel beschouwen om een net onder een trapeze te plaatsen. 

Voor zij die zich nu afvragen of ze binnen de ziekenhuismuren IT-salto’s maken zonder een vangnet, is er goed nieuws. Het net kan nog altijd gewoon geplaatst worden, maar het heeft wel een prijskaartje. Ziekenhuizen die het waagden om de trapeze aan te schaffen zonder het net, budgetteerden de kost ervan niet. 

Back-up brengt altijd downtime met zich mee

De kwaliteit van het net is een ander issue. Sommige leveranciers gaan niet verder dan het maken van een back-up van de bus. Die kan dan worden aangesproken als de bus het laat afweten, maar daar zijn een aantal handelingen voor nodig. Met zo’n systeem, bent u nog steeds aangewezen op (de aanwezigheid van) IT-professionals en moet u dus rekening houden met downtime en zelfs al is die beperkt, dan kan dit in een ziekenhuisomgeving kwalijke gevolgen met zich meebrengen.  

InterSystems Health Connect is een heel complete bus. Naast de traditionele HL7 verbindingen, krijgt u een waaier aan features die uw ziekenhuis klaarstomen voor de toekomst. U krijgt er ook meteen de garantie bovenop dat uw ziekenhuis een veelvoud aan uitdagingen kan aanpakken met één technologie, wat het voor uw IT-afdeling een stuk eenvoudiger maakt. 

Dit zijn enkele van onze sterke punten:

  • Blijf werken in de codetaal die uw voorkeur wegdraagt (.Net, Python, JAVA) Gebruikt uw organisatie één specifieke taal? Of gebruikt u vooral bibliotheken in Python voor machine learning? U kan ze allemaal rechtstreeks gebruiken en verbinden met de bus
  • Voorspel bepaalde parameters op basis van ML
  • Vind structuren in free text (NLP)
  • Installeer Health Connect op de manier dat u het wenst. In uw eigen netwerk, in de cloud, via Windows, Linux of gebruik één van onze Docker-images
  • Maak in geen tijd uw eigen FHIR-server die de Belgische FHIR-profielen ondersteunt 
  • Maak verbinding met analysetools zoals Tableau en Power BI

U kan hier terecht voor meer informatie over de Health Connect bus. Zweeft uw organisatie rond zonder vangnet en wil u met ons overleggen wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet om een afspraak te maken om dit te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *